Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
13/06/2014 om 7:10

Delen delen delen!

Volkskrant-logo
vrijdag 13 juni 2014

Televisie 2015

Kunststof TV geofferd voor programma Paul Witteman

Paul Witteman krijgt vanaf januari 2015 een nieuw muziekprogramma bij de NTR. Als gevolg daarvan stopt Kunststof TV van Joost Karhof. Dit culturele programma start in september nog wel voor een laatste half seizoen.

Het nieuwe wekelijkse programma van Paul Witteman gaat zich richten op 'muziek in de breedste zin van het woord' , aldus de presentator. Volgens Witteman moeten de details, waaronder de naam, de komende maanden worden ingevuld. Mogelijk komt er ook ruimte voor toneel en dans, om meer vormen van cultuur aandacht te geven.

Witteman stopte eind mei als presentator van de dagelijkse avondtalkshow Pauw & Witteman. Hij was toe aan iets nieuws en raakte uitgeput door de lange nachten televisie maken. Ook had hij toen al het aanbod gekregen een nieuw muziekprogramma te presenteren. Witteman staat bekend als groot liefhebber van klassieke muziek.

Joost Karhof, presentator van Kunststof TV, is het met de beslissing niet eens. 'Ik wilde doorgaan. Het programma loopt goed. Het wordt met plezier gemaakt en met plezier bekeken. Bovendien wordt het goed gewaardeerd. Zonde dat cultuur er weer aan moet geloven.'

Kunststof TV wordt wekelijks door de NTR op zondagavond uitgezonden. In het live programma wordt met gasten aan tafel gesproken over kunst en cultuur. Het kunstprogramma wordt sinds de start in 2008 gepresenteerd door Karhof. Inmiddels zijn ruim tweehonderd afleveringen uitgezonden. Het dagelijkse radioprogramma Kunststof blijft wel bestaan.

Volgens Arthur Schuitemaker, hoofd marketing en communicatie bij de NTR, is de keuze Kunststof TV te vervangen een beslissing van de Nederlandse Publieke Omroep. 'We streven continu naar vernieuwing. Het accent komt wat meer op muziek te liggen, maar we blijven een breed programma maken.'

Alleen de AVRO blijft waarschijnlijk algemene cultuurprogramma's uitzenden in 2015, in de vorm van Opium en Kunstuur. De toekomst van deze programma's is nog niet verzekerd, maar volgens AVROTROS-directeur Eric van Stade zet de omroep sterk in op kunst en cultuur.
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)