Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
4/03/2014 om 11:25

Delen delen delen!

PDOJ-logo

Fred Rutten sceptisch ontvangen door fans

De aanstelling van Fred Rutten als nieuwe coach van Feyenoord is door fans lauw ontvangen. Rutten wordt verweten uitstraling te missen en geen binding met de club te hebben. Daarnaast heeft hij als coach alleen de KNVB-beker gewonnen.

Rutten wordt gezien als goede trainer, vooral met de jeugd, maar als een slecht boegbeeld. Zijn communicatie naar buiten toe is gebrekkig. Op Twitter circuleerden direct na de bekendmaking van Rutten als trainer cynische grapjes. R vd H, een 21-jarige Feyenoordfan, meldt: ‘Heb er een dagje over gezopen. Conclusie: Rutten niet geschikt voor deze groep en club!’ Onder de hashtag oprutten spuiden fans hun kritiek. J. Klok: ‘Het enige goede aan die man zijn z’n initialen (FR)’ (Feyenoord Rotterdam -red.)

Veel fans zijn milder in hun oordeel. Ron Smit, voorzitter van de Feyenoord supportersvereniging: ‘In eerste instantie waren we verbaasd. Wij zijn er voorstander van mensen uit de eigen club te betrekken. Doordenkend snappen we dat de directie bij Rutten uitkwam, omdat ze iemand wilden met ervaring. We moeten hem zeker een kans geven’.

Feyenoord-fan Wim de Klerk zegt over Rutten: ‘Die man heeft geen uitstraling. Hij ziet er sullig uit en slist. Toch is het de beste keuze. Feyenoord zal weer met jeugdspelers aan de slag moeten. Daar is Rutten goed geschikt voor. Ze hadden een beter boegbeeld kunnen kiezen, maar dan kregen ze een slechtere trainer.’ Feyenoordicoon Willem van Hanegem meldt in het AD: ‘Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Rutten wilde heel graag naar Rotterdam, dat bevalt mij wel.’

Fred Rutten was voor de directie geen eerste keuze. Het liefst was de club doorgegaan met Ronald Koeman, maar die besloot na drie seizoenen te vertrekken. Vervolgens werden Louis van Gaal en Co Adriaanse tevergeefs benaderd. Zo bleef eigenlijk alleen Rutten over als geschikte kandidaat. Martin van Geel wilde niet reageren op de berichten dat Rutten niet de ideale kandidaat was. Rutten reageerde zelf kort bij het AD: ‘Het is geen schande derde keus te zijn. Ik ben vooral hartstikke trots’.

Voor Rutten is er bovendien hoop. Andere kritisch ontvangen Feyenoorders bleken later een gouden greep, zoals Ronald Koeman. Zelfs bij de komst van huidige lieveling Graziano Pellè bestonden grote twijfels.
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)