Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
18/02/2014 om 13:04

Delen delen delen!

PDOJ-logo

Verkondigers van een nieuwe waarheid

‘De laatste tijd is er sprake van verhoogde UFO-activiteit in de Peruaanse hoofdstad Lima’. ‘Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de nazi’s contact hadden met buitenaardse wezens en dat zij vliegende schotels bouwden’. Wie de mainstreammedia volgt zal het ongetwijfeld gemist hebben. Voor dit nieuws moet je bij Niburu.nl zijn, Nederlands grootste brenger van alternatief nieuws, met zestigduizend unieke bezoekers per dag.

Niburu verkondigt een alomvattend alternatief wereldbeeld: Er bestaat buitenaards leven dat ons goed gezind is; de aarde is hol en benaderbaar bij de polen; vrije energie is beschikbaar, waardoor alle bestaande energiebronnen overbodig kunnen worden. Kernbegrip is Schumannresonantie. Het hele universum bestaat uit trillingen. Door ons in lijn te brengen met deze resonantie kunnen we een veel beter leven ervaren.

Niburu bestaat sinds 2002. Oprichter en voorman is Anton Teuben, voorheen werkzaam in de militaire sector. Sinds hij in 1985 het UFO-meldpunt oprichtte heeft hij zich steeds verder in de materie verdiept en zijn theorie uitgewerkt. Inmiddels werkt Teuben fulltime bij Niburu, een organisatie waar honderden vrijwilligers bij betrokken zijn. Onder de naam SOPN, Soeverein Onafhankelijk Persbureau Nederland, deden ze mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. Met bijna 13.000 stemmen lukte het niet in de Tweede Kamer terecht te komen.

http://www.youtube.com/watch?v=OzcRm3uegrI (Teuben geeft uitleg over planeet Niburu)

Critici van Niburu zijn er natuurlijk ook. Waar is het bewijs van deze verregaande beweringen? Teuben stelt dat alle beweringen gestaafd zijn door feiten. Ingenieur Coen Vermeeren van de TU Delft schreef het boek ‘UFO’s bestaan gewoon’. Dimitri Medvedev, de Russische premier, heeft erkend dat buitenlands leven bestaat, al noemt The Telegraph het een ‘speels antwoord’. Ook Canadees parlementslid Paul Hellyer gelooft in het bestaan van UFO’s. Veel astronauten hebben aangegeven dat ze buitenaards leven waargenomen hebben, aldus Teuben. Hij heeft zelf ook UFO’s ervaren: ‘Door mijn werk heb ik er genoeg gezien in mijn leven. Het is geen kwestie van geloven, maar van weten.’

Dat er toch grote scepsis bestaat, wijt Teuben onder anderen aan het onderwijssysteem. Daarbinnen wordt geen enkele aandacht besteed aan het buitenaardse. Daarnaast zijn mensen bang voor de waarheid. ‘Daar is allerminst reden toe. We moeten naar onszelf luisteren. De buitenaardsen zijn goedaardig. Op vrijwel alle nucleaire bases zijn ze gezien. Ze weerhouden ons van de inzet van kernwapens.’

Het internet lijkt de perfecte vrijplaats voor zelfbenoemde klokkenluiders en andere complotdenkers. Via nieuwsberichten en een online tv-journaal brengt Niburu wekelijks nieuwe onthullingen. Toch is Niburu ook op internet niet veilig volgens Teuben. De overheid en bedrijfsleven proberen de publicaties te verhinderen: ‘De politiek speelt het spel mee, maar de grote corporaties trekken aan de touwtjes. De introductie van vrijepuntsenergie zou het acute einde betekenen van alle olie- en kernenergie. Het gaat natuurlijk om geld. Ze laten de aarde liever naar de klote gaan. We ontwikkelden technologie om gratis energie op te wekken. Vanaf dat moment werden we tegengewerkt.’ Tot 2012 had Niburu een hoofdkantoor in Soest, maar dat is door financiële problemen opgedoekt. Nu werken vrijwilligers verspreid over het land.

Wat brengt de toekomst? Teuben stelt dat zijn gelijk snel zal blijken, waardoor de sceptici binnenkort ook overtuigd worden. Daarbij zullen met name de media in hun hemd komen te staan, die niet bereid zijn geweest goed onderzoek te doen. Afgezien van een enkel klein krantenberichtje, nota bene in de categorie opmerkelijk & bizar, komen ze gewoonlijk immers niet.
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)