Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
24/12/2019 om 12:21

Delen delen delen!

Balgevoel

Deze dagen ontpop ik mij tot wereldster. Ik overzie het speelveld als geen ander, vind telkens het gaatje, speel in de hoogste versnelling, maak nauwelijks fouten en werk ze er feilloos in.

Helaas, daar komt geen bal bij kijken. Mijn ongenaakbare talent ligt bij legpuzzels.

Ik ben de Messi van de puzzelsport, toch is tekenaar Jan van Haasteren mijn enige publiek. Vanaf de doos ziet hij dat het goed is.

In een parallel universum schiet ene Lionel Messi op een vertrapt veldje vanaf vijfendertig meter achteloos ballen tegen de deklat, zich beklagend over een gebrek aan waardering als 'de Pepijn van der Gulden van het voetbal', terwijl mijn evenbeeld in een dampend stadion feilloos het beslissende laatste stukje aanlegt en het wereldrecord 2500 verder aanscherpt.

De bespottelijke bedragen die de Messi's van deze wereld verdienen, waren verdraagbaar als hun prestatie uniek was.

Messi en ik staan op gelijke hoogte. Ik veeg Messi geboeid, geblinddoekt en gekneveld nog van de puzzelmat. Zijn ├ęchte talent is net dat ene trucje beheersen dat wel publiek trekt.
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)