Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
13/04/2019 om 21:38

Delen delen delen!

Uitgetekend

Tattoo, wat bedoel je nou?

Vroeger was alles duidelijk. De inktdichtheid liep op met het aantal jaren dat je achter tralies had doorgebracht. Was je onschuldig, dan stond er hooguit een roos op het schouderblad, veilig bedekt door stof. Hoofd en handen waren gereserveerd voor het schuim, en een dozijn uitgerangeerde rocksterren. De beïnkte huid vormde het perfecte strafblad.

Nu is een tattoo gewoner dan een kamerplant. Ook de tandarts heeft THUG LIFE op zijn knokkels staan, als caissière bij de Gamma val je op zónder gekrabbel achter de oren.

Ik heb te doen met de afpersers, met de motorbandito´s, met de drievoudig moordenaars. Het thuistenue van de beroepsgroep is mainstream geworden. Een zwartbevlekte huid verhindert niet langer dat ze op straat worden aangeklampt, of ze een bijdrage overhebben voor Peruaanse weescavia’s.

Dan ga je toch aan jezelf twijfelen als boef. Al staat er een Mexicaans doodseskader van wang tot navel getatoeëerd en reken je dertig liter zoutzuur af bij de bouwmarkt, dan nog vraagt het Gammameisje begripvol: “Wilt u een bonnetje?” Het kan niet lang duren of een afgebeten oor is ook Instagrammable.

Tja, wat doe je dan, als tattooveteraan? Een sterretje toevoegen aan het traantje onder je oog? (*zie: Maasbrachter putmoord). Of ‘1986’, van toen de inkt nog in de huid werd gekerfd met heroïnenaald en weigerachtige klopboor?

Het scheelt waarschijnlijk geen donder. Als boef ben je voor het leven uitgetekend.
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)