Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
28/08/2018 om 20:44

Delen delen delen!

Hihilarisch

Ja joh, echt grappig. De tranen staan me virtueel in de ogen van het virtuele gehinnik dat de muren virtueel tot trilling bracht. Heus, ja echt, hilarisch, er vertrok zich misschien wel een spiertje boven mijn linkermondhoek.

De discrepantie tussen getypt gegrinnik en de analoge reactie kan nauwelijks groter zijn. Terwijl mijn smiley kaakkramp oploopt van het schaterlachen, verspringt geen enkele pixel op mijn gezicht. Toch gooi ik er nog een achteloze ‘haha’ in. Een letterlach kan altijd, zonder ademnood, smoort elk mogelijk ongemak.

Want wie wil er nou niet grappig gevonden worden? Daar doe je altijd plezier mee. Sociaal smeermiddel haha vraagt slechts tweemaal twee vingers op het toetsenbord. Tik-tak, tik-tak. Wil je alle kou uit de lucht nemen, dan voeg je gewoon een ha’tje toe.

Dat brengt wel verwarring op haha-vlak. Hoeveel ha’s moet je achter elkaar plaatsen als iets – god verhoede – daadwerkelijk grappig is? Niet-beledigen noopt tot drie ha’s, dus hoe geef je uitdrukking aan een milde kwinkslag? Na een ware dijenkletser zijn twee computertoetsen aan revisie toe.

En dan nog blijft onduidelijk of je het wel meende. De ha daalt sneller in waarde dan de muntkoers in Venezuela. Als je ’s ochtends nog wegkwam met hahaha, moet je ’s middags al een ha toevoegen om niet over te komen als zuurpruim.

Aan deze neerwaartse spiraal valt alleen te ontkomen dankzij de wiskunde. Om maar te beginnen met de hilariteit van dit schrijfsel: ha43.
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)