Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
18/03/2015 om 14:24

Delen delen delen!

Zwijgen is goud

Curieus nieuws houdt de mens in leven. ‘Gelderse PVV'er eerste Statenlid dat 4 jaar niets heeft gezegd,’ meldt de Gelderlander. Dat is nog eens minder, minder, minder. Al schijnt het betreffende Statenlid, Marc van Kampen, buiten vergaderingen om zijn mond wel open te hebben gedaan. De kop is dus misleidend. Beledigend zelfs, alleen bedoeld om de PVV zwart te maken.

Temeer daar de politicus een goed gevoel heeft over zijn periode. ‘Ik heb in de fractievergaderingen van de PVV mijn bijdrage kunnen leveren.’ Wat hij daar heeft uitgevoerd, is helaas minder duidelijk. Ook voor stille Marc zelf. ‘Op welke punten ik dat gedaan heb? Dat zou ik moeten nakijken, ik heb dat niet paraat.’

Toch neem ik Van Kampen niets kwalijk. Wat mij betreft heeft hij uitstekend werk verricht. Ik ben er van overtuigd dat het zwijgend Statenlid zinniger heeft bijgedragen dan menig PVV’er.
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)