Pepijn van der Gulden, journalist. Meer info

Politicoloog en socioloog, werkt bij Quest. Dat blad vol weetjes.

Denkt, draalt, dwaalt, zo nu en dan ook in tekstvorm – serieus of licht.
Dit is mijn archief. (vroeger was alles beter, maar ik niet)

Mail meStalk me


Nieuws, columns, analyses, gebbetjes

Inhoudsopgave

Navigeer met pijltjestoetsen


Dit stuk is geplaatst op
16/09/2013 om 19:30

Delen delen delen!

Open sollicitatie

Geachte heer/mevrouw,


Middels deze brief wil ik graag soliciteren naar de functie van columnist bij het weblog PvanderG, zoals vacant sinds opening van het weblog. De mogelijkheid mijn mening te uiten in combinatie met de ruimschootse vergoeding spreekt mij erg aan.

Ik meen geschikt te zijn voor deze functie omdat ik in de gelukkige illusie leef dat de gedachtenbrij in mijn hoofd niet enkel in staat stelt meerdere katernen te vullen, maar dat deze gedachten bovendien dusdanig noemenswaardig zijn dat ze tot verhalen leiden van voldoende niveau, die bovendien een lezerspubliek kunnen boeien. Ik beschik, met andere woorden, over de in de vacature vereiste hoeveelheid ijdelheid om de functie naar voldoening te vervullen. Om een dergelijke dwaze claim te onderbouwen heb ik getracht deze brief in voldoende lezenswaardig proza op te stellen, om zodoende aan te tonen dat de geclaimde vaardigheiden niet louter gesuggereerd zijn, maar daadwerkelijk bestaan.

Naast de eerder genoemde gedachtenbrij in mijn hoofd welke inspiratie biedt, om gedurende langere periode interessante, danwel humoristische stukjes te plaatsen, beschik ik over ruim voldoende vooropleiding om een weloverwogen mening te kunnen vormen over bepaalde onderwerpen, gezien mijn kwalificaties in de politicologie en de sociologie. Voorts ben ik een gericht volger van het nieuws, waardoor ik goed op de hoogte ben van actuele onderwerpen. Gecombineerd met mijn sterk analytische blik stelt mij dit in staat teksten te schrijven die niet slechts feitelijk juist zijn, maar ook informatief en bijdragend aan debat. Deze combinatie van eigenschappen lijkt mij voldoende om aan de slag te kunnen als hoofdcolumnist bij het genoemde blog.

Hopelijk heb ik u via deze brief kunnen overtuigen van mijn kwaliteiten als stukjesschrijver en kunnen we een arbeidsovereenkomst aangaan.


Met vriendelijke groet,
P van der G
Gefeliciteerd, u bent de eerste die deze site heeft uitgelezen! U wint een geheel verzorgde midweek Vlieland. Mail mij met als onderwerp 'Ik heb tijd over' om uw prijs te innen. (enkel geldig als u niet stiekem stukjes hebt overgeslagen!)